Homo’s voor het eerst welkom op St. Patrick’s Parade New York

Tot nu toe mocht de roze medemens zich niet als zodanig profileren op de jaarlijkse parade op St. Patrick’s Day in New York. Komend jaar mogen ze ‘gewoon’ deelnemen. Het is de nationale feestdag van Ierland op 17 maart, waarbij de beschermheilige van het land, St. Pancratius, wordt herdacht. Niet alleen in Ierland wordt uitbundig feestgevierd, maar ook op plekken waar veel Ieren naartoe emigreerden, zoals in de VS en Australië.

New York kent de oudste en grootste parade ter wereld, waaraan alle stedelingen – en dus niet alleen Ieren – kunnen meedoen. Op 17 maart volgend jaar gaan de New Yorkers de straat op voor de 253e editie. De optocht van verklede mensen trekt honderdduizenden feestvierders naar 5th Anenue. Homo’s mochten tot nu toe wel meelopen, maar dan met collega’s of andere organisaties. Ze moesten hun geaardheid verborgen houden: reden voor de nodige reuring in de politiek van de metropool. Afgelopen editie weigerde burgemeester Blasio om die reden mee te lopen en trok sponsor Guinness zich terug. Komend jaar mag de club van homoseksuele medewerkers van NBC Universal, de tv-zender die de parade verslaat, met hun eigen vaandel meelopen.

Lees ook:Niet iedereen blij met deelname homo’s aan St. Patrick’s Parade New York
Lees ook:St Patrick’s Parade New York nog altijd niet homovriendelijk
Lees ook:New York: Sint Patrick’s Parade wordt ‘homo-vriendelijker’
Lees ook:Heineken boycot St Patrick’s Parade New York omdat homo’s niet mogen deelnemen
Lees ook:Homo’s niet welkom op St. Patrick’s Day Parade in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>