Exit voor homo in National Football League

Michael Sam krijgt komend seizoen geen vaste plek in de National Football League (NFL). Hij is de eerste openlijke homoseksueel in de hoofste American football competitie. Hij staat komend seizoen niet op de lijst van spelers van zijn ploeg, de St. Louis Rams. Volgens zijn club is dat niet omdat hij homo is, maar omdat er op dit moment betere spelers zijn.

Sam kwam vorig jaar openlijk uit de kast, als eerste American football speler die nog tijdens zijn carrière bekendmaakte dat hij homo is. Zijn toenmalige ploeggenoten en trainers wisten dat toen al lang. In mei kreeg hij een contract bij de St. Louis Rams. Toen hij werd gebeld en te horen kreeg dat hij voor de club mocht spelen, gaf hij zijn partner een zoen. Die kus ging de hele wereld over. Dit weekend kunnen andere clubs hem nog benaderen om daar te komen spelen.

Lees ook:Eerste openlijke homo teamsporter USA sporter stopt
Lees ook:Lady Gaga speelt biseksuele hoteleigenares in nieuwe seizoen American Horror Story
Lees ook:Amsterdamse homo voetbalteam zoekt versterking
Lees ook:Nieuw homo-voetbalelftal Nederland een feit
Lees ook:Er zijn geen homo’s bij het voetbal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>