Verstoten homo filmt coming-out stiekem, krijgt veel bijval … en geld

Afgelopen woensdag vertelde de 20-jarige Amerikaanse Daniel Ashley Pierce zijn ouders dat hij homo is. Hij was bang voor de reactie van zijn streng religieuze ouders en nam het hele gesprek stiekem op video op (video: klik hier). Op het filmpje is weinig te zien, maar genoeg te horen. Hoewel zijn moeder al vroeg wist dat haar zoontje homo is, blijft ze volhouden dat het ‘een keuze’ is.

‘Nu je ervoor hebt gekozen om homo te zijn, kunnen we je niet langer steunen’, zei zijn moeder. ‘Je moet het huis uit en gaan wonen waar je kan wonen.’ De jongen is inderdaad vertrokken. Zijn filmpje is al meer dan 3,5 miljoen keer bekeken. Vrienden van hem hebben via de website GoFundMe een inzamelingsactie op touw gezet, die inmiddels ruim honderdduizend dollar heeft opgeleverd. De verstoten jongen zegt het geld te gaan gebruiken voor onderdak en om zijn studie af te maken.

Lees ook:Genderpatiënten weer welkom bij VUmc Amsterdam
Lees ook:Dochter Bush voor homohuwelijk
Lees ook:Familieleden mishandelden en ontvoerden jongen na zijn coming-out
Lees ook:‘Hun eerste keer’ – een geslaagd experiment
Lees ook:Speelfilm Xxy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>