Politie Libanon spoort homo’s op via WhatsApp

In Libanon is de politie bezig met een heksenjacht tegen homoseksuelen.  Volgens de Libanese homo-organisatie Helem woorden homo’s door de politie meer en meer via WhatsApp opgespoord. Homo’s die worden opgepakt, moeten hun smartphone afgeven. De politie kan daardoor telefoonnummers uit het adressenboek kopiëren. De betreffende personen worden opgebeld en moeten op het bureau komen.

Daar worden ze beschuldigd van homoseksualiteit en moeten op hun beurt hun mobieltjes afgeven, waardoor de politie nog meer nummers in handen krijgt. Libanon kent een wet die ‘seksuele relaties tegen de natuur’  strafbaar stelt. Helem strijdt tegen deze wet en waarschuwt homo’s de telefoon niet op te nemen als ze worden gebeld door een onbekend nummer. Als ze dat toch doen, raadt Helem aan niet zonder een goede advocaat naar het bureau te gaan.

Lees ook:Amsterdam: ‘Maak seksuele intimidatie strafbaar’
Lees ook:Man aangehouden voor bedreiging homo’s
Lees ook:Drie mannen in Lelystad opgepakt op verdenking afpersing homo
Lees ook:Folder verspreid in Dublin: ‘homo’s krijgen eerder kanker’
Lees ook:Veel illegalen bij homoprostitie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>