Lesbo’s hebben vaker orgasme

@Erik Feenstra

Lesbiennes hebben vaker een orgasme tijdens seks dan heterovrouwen. Dat werd al jaren vermoed, maar nu hebben Amerikaanse wetenschappers het officieel onderzocht. Uit hun onderzoek, gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, komen 75 procent van alle lesbo’s klaar bij het seksen, tegen 63 procent heteroseksuele vrouwen.

De onderzoekers namen via internet enquêtes af onder 2.850 vrijgezellen van 21 jaar en ouder: 1.500 mannen en 1.350 vrouwen. Ze moesten een jaar lang bijhouden wanneer ze seks met iemand hadden, of dat een sekspartner was met wie ze ‘het’ regelmatig deden en iedere keer opschrijven of ze klaar kwamen. Bij vrouwen was een duidelijk verschil, bij mannen was het percentage bij zowel homo’s als hetero’s gelijk: 85 procent. Volgens de onderzoekers moet de verklaring worden gezocht bij de anatomie van de vrouw. Een vrouw die het met een vrouw doet, heeft het voordeel de anatomie van de sekspartner beter te kennen dan een heteroman, die moet afgaan op intuïtie of aanwijzingen van de vrouw, aldus de onderzoekers.

Lees ook:Heterovrouwen barebacken vaker dan homomannen
Lees ook:Mensen nemen nog steeds risico’s op hiv en soa’s
Lees ook:Schaamte overheerst bij eerste keer seks
Lees ook:Mannen zijn egoïsten
Lees ook:Heren: regelmatig klaarkomen vermindert kans op prostaatkanker!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>