Marineman Chili als eerste uit de kast

In Chili is een zeeman van de marine als eerste uit de kast gekomen. De 24-jarige Mauricio Ruiz vertelde tijdens een persconferentie in de hoofdstad Santiago tv dat zijn besluit niet makkelijk was geweest, maar dat hij zijn aandeel wilde leveren in de strijd tegen homofobe discriminatie: ‘homo’s hebben geen reden om zich te verstoppen’, aldus Ruiz.

‘We doen alles, werken bij de marine en in alle legereenheden en we verdienen net zo veel respect als ieder ander.’ Rolando Jimenez, voorzitter van de Movement for Integration & Homosexual Liberation of Chile, zei dat de marine homo’s en lesbiennes toelaat vinnen haar gelederen en dat ze geen discriminatie op grond van hun geaardheid hoeven te vrezen. Homoseksualiteit in Chili is legaal, maar het land kent veel homofobe en transfobe criminaliteit. Same-sex huwelijken zijn niet mogelijk inChili. Pogingen om dat voor elkaar te krijgen, strandden de afgelopen jaren.

Lees ook:Chili: regering belooft wetsvoorstel om ‘homohuwelijk’ te legaliseren
Lees ook:Homo’s ook in antidiscriminatie richtlijn EU
Lees ook:Discriminatie op de arbeidsmarkt: Asscher wil ‘dit smerige fenomeen’ aanpakken
Lees ook:FIFA bestraft landenelftallen, onder meer vanwege homofobe spreekkoren
Lees ook:Mogelijk levenslang voor daders moord op homo in Chili

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>