Groeiend aantal Tories wil seksuele opvoeding in het lespakket

Steeds meer Toeries, Britse Conservatives, willen dat seksuele voorlichting in het lespakket wordt opgenomen. Voormalig vice-voorzitter Michael Fabriciant sloot zich deze week aan in de rij Tories die persoonlijke, sociale, gezondheid en economisch (PSHE) onderwijs. Tegen PinkNews zei hij dat het bij seksuele voorlichting moet gaan over wederzijds respect, liefde en geweldloosheid in een relatie, maar ook over ongewenste zwangerschap en soa’s.

Hetzelfde werd onlangs ook ondersteund door het Conservative parlementslid Sarah Wollaston, voorzitter van de Health Select Committee. Vorige week zei Lord Fowler, een voormalig voorzitter van de Conservative Party die jarenlang deel uitmaakte van het kabinet van Thatcher, dat het ‘hoogste tijd was dat zijn partij PSHE steunt’. Dinsdag kondigden de Liberal Democrats aan dat de PSHE in alle openbare scholen verplicht willen stellen, iets dat Labour ‘warm ondersteunt’.

Lees ook:Thatcher beweerde dat aids-voorlichtingscampagne ‘het moreel zou schaden’
Lees ook:Biograaf: ‘Thatcher dacht dat Edward Heath homo was’
Lees ook:D-Day voor voorlichting en weigerambtenaar
Lees ook:Regeling verplichte voorlichting overwinning homojongeren
Lees ook:Oud-parlementslid UK beschuldigt politie van ‘homoseksuele heksenjacht op hem’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>