Premier Luxemburg trouwt met partner zodra wet op homohuwelijk ingaat

Premier Xavier Bettel van Luxemburg heeft aangekondigd dat hij met zijn partner in het huwelijksbootje stapt, zodra de wet op openstelling van het huwelijk is ingegaan. Luxemburg was vorig jaar het eerste land met gelijktijdig een openlijk homoseksuele premier en vice-premier, toen Bettel aan de macht kwam. Het parlement keurde in juni een wet goed die het huwelijk openstelt voor koppels van gelijk geslacht.

De wet treedt waarschijnlijk begin 2015 in werking. De 41-jarige Bettel heeft al een civiel partnerschap met de Belgische architect Gauthier Destenay, met wie hij ‘spoedig’ zal trouwen, zoals hij de LA Times vertelde. IJsland had met Jóhanna Siguroardottir de eerste openlijk homoseksuele premier ter wereld en was de eerste premier die tijdens haar ambtstermijn trouwde met haar vriendin, in 2010.

Lees ook:Luxemburg heeft derde homoseksuele premier in Europa
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Luxemburg
Lees ook:Ierland krijgt vrijwel zeker homo als premier
Lees ook:VS: eerste lesbische burgemeester trouwt met haar vriendin
Lees ook:Lesbische premier IJsland getrouwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>