VS: homo’s vaak minder kerks dan hetero’s

Veel Amerikaanse LGBT’s zijn beduidend minder religieus dan de meeste andere Amerikanen. Dat is de uitkomst van een enquête van Gallup. Bijna de helft van alle roze Amerikanen heeft niets met religie, tegenover 30 procent van de niet-roze landgenoten. Van de volwassen LGBT’s geeft 24 procent aan ‘zeer religieus’ te zijn, tegenover 41 procent van de anderen.

Iemand ‘geldt als zeer religieus’ als hij of zij regelmatig naar de kerk gaat en iedere dag bidt. Van januari tot en met juli interviewde Gallup meer dan 104.000 mensen, van wie meer dan 3.200 volwassenen zichzelf zien als LGBT. Als redenen voor deze uitkomsten geeft Gallup aan dat LGBT’s zich vaak niet welkom voelen in de kerk en dat ze vaak in gemeenschappen leven waar religie geen grote rol speelt. Verder zijn er veel jonge LGBT’s in de Verenigde Staten; jonge mensen lijken in het hele land minder kerks te zijn.

Lees ook:Amerika: LGBT’s voelen zich minder senang dan hetero’s
Lees ook:Heterovrouwen barebacken vaker dan homomannen
Lees ook:Homo-tolerantie is nog altijd flinterdun
Lees ook:Homo- en biseksuele mannen vaker slachtoffer cyperpesten dan heteromannen
Lees ook:Christenen zijn antihomo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>