Meer rechten voor homo’s en lesbiennes in Israël

Homo’s en lesbiennes in Israël krijgen meer rechten. Voortaan mogen zij niet-Joodse huwelijkspartners over laten komen uit het buitenland, een recht dat tot nu toe alleen voor getrouwde hetero’s was weggelegd. ‘De deuren van Israël zullen openstaan voor iedere Jood en zijn familie, zonder discriminatie op grond van levensstijl’, zei de minister van Buitenlandse Zaken Gideon Sa’ar.

Palestijnse homo’s moeten nog altijd onzichtbaar blijven en zich in de illegaliteit schuilhouden, zoals te zien in de documentaire ‘The Invisible Man‘ uit 2012 (trailer: klik hier). In Israël zelf kunnen homo’s en lesbiennes niet trouwen: het Hoogste Rabinaat is tegen. In 2006 bepaalde het Hooggerechtshof wel dat de Joodse staat in het buitenland gesloten huwelijken van koppels van hetzelfde geslacht moet erkennen.

Lees ook:Tv-tip: The Invisible Man
Lees ook:Tv-tip: The Invisible Man
Lees ook:Maak kan op vrijkaarten voor Holding the Man
Lees ook:Tv-tip: God loves Uganda
Lees ook:Dana International speelt Cruela de Vil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>