Bokslegende Maloney: ‘Media dwongen me uit de kast te komen’

De voormalig bokslegende Frank Maloney is als transgender uit de kast gekomen. Een paar dagen daarna zei ze bij Good Morning Britain dat ze daartoe werd gedwongen, omdat een aantal kranten hadden gedreigd hem te outen. De pers zou hem maandenlang op de hielen hebben gezeten, toen Maloney nog probeerde zijn transitie privé te houden, naar eigen zeggen om zijn gezin te beschermen.

Ze zei dat ze over anderhalf jaar een boek had willen uitbrengen, wanneer de transitie was voltooid en de familie eraan gewend zou zijn. Toen ze de druk niet meer kon weerstaan, gaf ze als Kelly Maloney een interview met de Sunday Mirror en zei ‘In een verkeerd lichaam te zijn geboren’ en dat ze van plan was een operatieve geslachtsverandering te ondergaan, maar bang was voor de reacties uit de bokswereld. In 2010 zorgde de UKIP-kandidaat voor de nodige reuring door zich openlijk tegen openstelling van het huwelijk uit te spreken en onlangs nog door te zeggen dat hij ver weg zou blijven van Pride parades. Ook ze ihij ooit tegen de BBC dat hij niet wilde kandideren voor de Londonse wijk Camden, omdat er ‘te veel homo’s’ wonen.

Lees ook:Bokslegende Frank Maloney uit de kast als transgender
Lees ook:Transseksuele oud-bokslegende Maloney: mijn anti-homouitspraken waren ‘een grapje’
Lees ook:Transvrouw Kelly Maloney: ‘Ik ben een heteroseksuele vrouw’
Lees ook:Bokslegende Maloney leefde al twee jaar als vrouw toen ze 18 was
Lees ook:De ‘vete’ tussen feministe Germaine Greer en transvrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>