Mede-oprichter LHBT-organisatie Stonewall in House of Lords

Michael Cashman, mede-oprichter van de Britse variant van het COC, de LGBT-organisatie Stonewall, krijgt namens Labour een plek in de House of Lords. Sinds 1999 was hij afgevaardigde van de West Midlands in het Europese Parlement en leider van de werkgroep van het Europese Parlement voor LGBT-rechten. In mei ging Cashman officieel met pensioen. Vrijdagochtend werd hij officieel benoemd tot lid van de House of Lords.

Tegen PinkNews zei hij het een hele eer te vinden: ‘Ik zou willen dat mijn moeder en vader dit mee hadden mogen maken.’ In 1989 was hij mede-oprichter van Stonewall en in 2010 liep hij vooraan in de roep naar openstelling van het huwelijk voor koppels van gelijk geslacht. In mei 2012 was hij de eerste Europese parlementariër die lid werd van de Out4Marriage campagne. Cashman werd vooral bekend door zijn rol als Colin Russell in de tv-soap ‘Eastenders’, het eerste personage dat iemand van hetzelfde geslacht in een Britse soap-serie zoende.

Lees ook:Britse homo-organisatie Stonewall voor ‘homohuwelijk’
Lees ook:Kussende homo’s in BBC Eastenders
Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels
Lees ook:Sarah Brown liep mee in Londen Pride Parade
Lees ook:UK: start brexit op derde verjaardag homohuwelijk in UK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>