Crowdfundingactie grafsteen Aaicha Bergamin

Aaicha Bergamin is op 10 juni 2014 begraven. Ze werd 84 jaar en was transgender van het eerste uur. Ze werd begraven op de begraafplaats St. Barbara in Westerpark Amsterdam, in een algemeen graf, met slechts een nummer. Een anoniem graf, dat verdient niemand. Wil je helpen met de crowdfundingactie: een grafsteen voor transgenderpionier Aaicha Bergamin?  Te zien op www.facebook.com/aaichabergamin.

 

Aaicha wist als jongetje al dat ze in een verkeerd lichaam zat. Op haar 19e werd ze naar een psychiatrische inrichting in Heiloo gestuurd, maar ze vluchtte naar Parijs en dompelde onder in de wereld van travestieten en werkte met beroemde sterren. Na omzwervingen kwam ze naar Amsterdam en werkte als prostituee op de Wallen. Omdat ze rondliep in ‘kledij van de andere kunne’ was ze strafbaar en moest ze voortdurend op haar hoede zijn voor de politie. In 1972 veranderde ze officieel van geslacht. Ze opende een nachtclub op de Zeedijk, Madame Arthur en Oporto en trad er zelf ook op. Haar laatste jaren woonde ze in haar ouderlijk huis in Amsterdam-West.

Lees ook:Wie ontwerpt de grafsteen voor Aaicha Bergamin?
Lees ook:Alsnog grafsteen voor transgenderpionier Aaicha
Lees ook:Transgender-pionier Aaicha Bergamin overleden
Lees ook:Laatste rustplaats George Michael nu zichtbaar: hekken rond graf verwijderd
Lees ook:Graf Bet van Beeren van ruiming gered

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>