Wit-Rusland werkt aan zelfde anti-homowet als in Rusland

Wit-Rusland, dat tot voor kort gold als ‘de laatste dictatuur van Europa’, werkt aan een anti-homowet die lijkt op de Russische wet die ‘propaganda van niet-traditionele relaties’ verbiedt. Volgens de Equal Rights Trust (ERT) heeft de president een decreet afgekondigd, waardoor het parlement in Minsk een wetsvoorstel moet voorbereiden die kinderen beschermt tegen ‘propageren van homoseksualiteit’.

Voorzitter Dimitri Petrova van de ERT dacht  ’in Minsk signalen te zien die erop leken dat Wit-Rusland zich na de annexatie van De Krim ging distantiëren van Moskou.’ Maar nu blijkt dat het land bezig is om de Russische anti-homowet te kopiëren, aldus Petrova. ‘Ondanks haar paria-positie was Wit-Rusland goed bezig wat betreft gelijke rechten voor vrouwen, gehandicapten en anderen.’ De ERT ziet ook dat media in Wit-Rusland sinds een jaar steeds meer homofoob taalgebruik: ‘soms werd zelfs aangezet tot geweld, en andere berichten legden de link tussen homoseksualiteit en pedofilie.’

Lees ook:Poetin wil homoseksuele VN-stafleden rechten ontnemen
Lees ook:Russische Doema stemt over anti-homowet
Lees ook:Anti-homowet Rusland belemmert strijd tegen hiv
Lees ook:VN blokkeert poging Rusland om rechten af te pakken van homo stafleden
Lees ook:Homogroepen niet blij met WK voetbal in Rusland en Quatar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>