Commonwealth Games: 42 homofobe landen versus 12 vrije naties

De Commonwealth Games 2014, een groot sportevenement voor Groot-Brittannië en de (voormalige) Britse koloniën, vindt dit jaar in Glasgow plaats, van 23 juli tot en met 3 augustus. Hoewel in de stad een Pride House voor LHBT atleten en supporters is opgericht in de Albin Street in Glasgow, verdwijnt de rozemedemens in 42 van de 54 deelnemende landen achter de tralies.

De Schotse overheid had er 25,000 pond voor over en hoopt dat Pride House homofobie in de sportwereld kan helpen verminderen. Pride House werd voor het eerst opgericht tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver. Met de draconische anti-homowetten was zoiets dit jaar in Sochi was ondenkbaar, maar 42 homofobe landen versus 12 vrije naties is nou niet bepaald een reden om als LHBT sporter of toeschouwer naar Glasgow af te reizen. In 11 landen waar de Britse Queen nog altijd Head of State is, eindigen homo’s in de gevangenis. PinkNews heeft een lijst met landen in kwestie op het web gezet.

Lees ook:Glasgow Commonwealth Games krijgt Pride House
Lees ook:Britse lintjesregen New Year Honours: Queen eert LGBT-actievoerders
Lees ook:Ludiek protest atleten op WK in Moskou
Lees ook:Gay venue op Olympische Winterspelen Vancouver
Lees ook:Queen in haar kersttoespraak: lof voor ‘Young Commonwealth Leaders’, maar geen woord over anti-homowetten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>