Grey Pride – Amsterdam Gay Pride voor LHBT’s met wat meer rimpels

@Erik Feenstra

Onderdeel van de Amsterdam Gay Pride, van 26 juli tot en met 3 augustus, is Grey Pride: speciaal voor de roze medemens met wat meer rimpels. Donderdag 24 juli opent bij IHLIA om 16.00 uur de tentoonstelling NOOIT MEER IN DE KAST: op de zesde verdieping van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143. Maandag 28 juli wordt van 14 tot 16 uur in D’Oude Raai de Grey Pride officieel geopend in D’Oude Raai, Ferdinand Bolstraat 321. Geer en Goor komen een aantal activiteiten bezoeken en varen tijdens de Canal Parade mee op de boot Roze 50+. Vrijdag 1 augustus is er een lunch in het restaurant van het Marnixbad (bron: persbericht).

Homoseksualiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd. Maar niet overal. Zo kunnen roze senioren in zorgcentra niet altijd zichzelf zijn en komt het regelmatig voor dat zij weer terug ‘de kast in’ gaan. De tentoonstelling ‘Nooit meer in de kast ‘ geeft een kijkje in de levens van tien oudere homoseksuele vrouwen en mannen. Levens waarin homoseksualiteit belangrijk maar niet allesbepalend is. Na IHLIA toert de expositie vanaf november langs meerdere woonzorgcentra in Amsterdam. De tentoonstelling is het vervolg op het levensverhalenproject van IHLIA, waarin vrijwilligers de levensverhalen van roze ouderen optekenden.

Maandag 28 juli vindt in D’Oude Raai (Cordaan) van 14 tot  16 uur de officiële opening van de Grey Pride plaats, een gezellige en informatieve middag rondom LUISTEREN, thema van de Gay Pride. Met de Raad van Bestuur, de gebroeders Grimm, Irene Hemelaar en Angelique van Hest (muziek), een dansdemonstratie en de presentatie van Roze Levensverhalen (IHLIA). Een week lang vindt dagelijks een roze activiteit plaats. Gerard Joling en Gordon gaan in een speciale roze RTL4 aflevering op zoek naar de mooie, ontroerende en soms schrijnende verhalen van Roze Ouderen. De aflevering staat in het teken van de Roze Loper, het certificaat voor LHBT vriendelijkheid in zorg en welzijn.

De Roze Loper (sleutel) is te zien op de Grey Pride boot als symbool van LHBT-vriendelijkheid in de zorg. Gerard en Gordon bezoeken enkele Grey Pride activiteiten en gaan er als vrijwilliger aan de slag, zoals op donderdag 31 juli van 15 tot 17 uur bij Café Rosé in De Rietvinck (meteen optreden van Victoria False). Vrijdag 1 augustus is restaurant Marnixbad van 11.45 tot 14.30 uur gereserveerd voor de Roze Brunch, met zang, muziek en een surprise-act. Er is plaats voor 90 roze 55-plussers. U kunt zich tot uiterlijk 29 juli opgeven per e-mail: [email protected] of per telefoon (020) 6240341 (Willem Lamberix). Betalen van 10 euro doet u bij binnenkomst in het restaurant. Wacht niet te lang met aanmelden: vol is vol. Het Marnixbad (Marnixplein 9) is te bereiken met tram 10.

Lees ook:Grey Pride – Gay Pride voor roze ouderen
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2014 – de hoogtepunten
Lees ook:Uitgebreide Lesbian Pride tijdens Amsterdam Pride
Lees ook:Grey Pride tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Tentoonstelling 25 jaar roze netwerken in bedrijfsleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>