Mogen Britse homostellen niet meer meedoen aan stijldanswedstrijden?

Britse homo’s en lesbo’s mogen tegenwoordig trouwen, maar mogelijk mogen ze binnenkort niet meer met als koppels meedoen aan stijldanswedstrijden. De Britse Dance Council (BDC) stelt de regels op voor amateur- en profwedstrijden en bespreekt op 21 juli op haar jaarvergadering of alleen nog ‘one man and one lady‘-koppels worden toegelaten aan wedstrijden.

Mannelijke en vrouwelijke stellen hebben steeds meer succes. Mannelijke stellen zouden fysiek gezien vergeleken met gemengde stellen in het voordeel zijn. ‘Op Wimbledon kunnen ook geen herenkoppels meedoen aan het gemengd dubbel’, zei de Bryan Allen, voorzitter van de BCD. Er is veel kritiek op het voorgestelde verbod. Mensenrechtenactivisten vinden het in strijd met de wetgeving op gelijkheid. Volgens Allen ‘komen er veel meer brieven voor dan tegen een verbod bij de council binnen’. Zelf noemt hij het geen verbod, maar ‘invoering van een categorie gemengde koppels’. Mannen of vrouwen die samen dansen is niet van de laatste tijd. Door een tekort aan mannelijks danspartners zie je sinds jaar en dag damesduo’s op de dansvloer, niet alleen bij de Britten. De Argentijnse tango werd in de beginjaren door twee mannen gedanst.

Lees ook:BBC: homokoppel niet welkom bij ‘Strictly Come Dancing’
Lees ook:UN Security Council vergadert voor het eerst over LGBT-rechten
Lees ook:Opheffen verbod homo’s als bloeddonor wassen neus
Lees ook:Mannen in kilts taboe tijdens opening Winterspelen
Lees ook:Verbod op homohuwelijk ook in Indiana en Wisconsin van de baan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>