MILKSHAKE Festivals Goede Doel van 2014: Westerse Vrijheid

MILKSHAKE Festivals kiest als Goede Doel van 2014: Westerse Vrijheid. Zoals alle voorgaande jaren heeft Milkshake Festival ook dit jaar weer een goed doel uitgekozen dat aansluit op de gedachtengang en uitgangspunten van Milkshake. Idealiter heeft dat goede doel wortels in ‘De Kunsten’. Afgelopen jaar ging er een aanzienlijk bedrag naar theatermaker Art-Jan de Vries. Art-Jan heeft dit geld gebruikt om een theatervoorstelling te maken waarin hij ‘buddies’ wierf voor eenzame mensen in Amsterdam. Het bedrag wordt jaarlijks bijeengebracht door op het festival 5 euro aan bezoekers en gasten te vragen (bron: persbericht).

Dit jaar zal de opbrengst van de inzamelingsactie gaan naar Studio 52nd. In samenwerking met deze stiching wordt op woensdagmiddag 16 juli ‘Westerse Vrijheid’ georganiseerd, een middag voor jonge buurtbewoners van Westerpark, georganiseerd door Milkshake Festival, productiehuis The Good Guyz en evenementenlocatie Westerliefde. Studio 52nd geeft op die middag een gratis jeugdtheatervoorstelling, tijdens de opbouw van het festivalterrein voor Milkshake Festival. Op deze manier wil Milkshake iets terugdoen voor de jonge buurtbewonertjes die ruim een week hun grote grasveld moten missen, wanneer dat dienstdoet als festivalterrein. Er worden vier korte voorstellingen uit serie ‘IEEEEEEUW’ van Studio52nd gespeeld en er is een randprogramma met een workshop toneelschrijven, een quiz, popcorn, suikerspinnen, schmink en limonade.

 Studio 52nd is een Amsterdamse stichting die ervoor zorgen dat kinderen en jongeren in achterstandssituaties de kans krijgen om bij Studio 52nd zelf podiumkunst te maken, samen met professionele kunstenaars. Dit omdat wij geloven dat zij ideeën, gedachtes en gevoelens hebben die zo bijzonder zijn dat ze een echt podium verdienen. Hiervoor krijgen zij applaus, zij ervaren hoe het is om succesvol te zijn.

Evenement: ‘Westerse Vrijheid’ in de Westerliefde, Amsterdam

Datum: woensdagmiddag 16 juli 2014 van 14.00 tot 17.00 uur

Entrée: GRATIS!! Het programma incl. een suikerspin en een glaasje limonade per kind. Volwassenen zullen hun consumptie zelf moeten betalen, maar mogen wel mee naar  binnen!

Tickets: buurtbewoners ontvangen t.z.t. informatie over hoe ze de gratis tickets kunnen bemachtigen.

 

Lees ook:Andrée van Es, Pride Fonds en Westerse Vrijheid: Milkshake Festival 2014
Lees ook:Milkshake wint de gezelligste prijs van de Gouden Kabouter Awards
Lees ook:Goede doelen Milkshake 2015: roze ouderen en buurtkinderen
Lees ook:Milkshake festival 2013 in Westerpark Amsterdam
Lees ook:Wie wordt het nieuwe covermodel van het Milkshake Festival?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>