Katholieke bisschop Oeganda verraadt homo’s

@Erik Feenstra

De Rooms-katholieke bisschop van het Oegandese bisdom Jinja, Charles Wamika, heeft in april de namen van 22 studenten aan de politie doorgegeven, vanwege ‘onnatuurlijke seksuele praktijken. Dat blijkt uit documenten van het bisdom Jinja, die Kerknieuws naar eigen zeggen via een betrouwbare bron in handen kreeg. De lokale politie heeft bevestigd de lijst met namen in haar bezit te hebben. In een door Wamika ondertekende brief staan de namen van 22 seminarie-studenten die eruit zijn gegooid, vanwege ‘seksuele activiteiten met mensen van hetzelfde geslacht’.

Onder aan de brief, direct gericht aan het bisdom, staat vermeld dat een kopie ‘voor nader onderzoek’  naar de politie is verstuurd. De studenten in kwestie zijn gevlucht en houden zich schuil in Kenia. Het is niet duidelijk in hoeverre de Rooms-Katholieke kerk in Oeganda de draconische anti-homowet steunt, maar Wamika zou de president van het land hebben gefeliciteerd met het ondertekenen van de  nieuwe wet. Met Pasen zij de bisschop dat ouders van LHBT-kids ‘in de hemel zullen komen als zij hun kinderen aan de staat overdragen om gestraft te worden‘. Er gaat een petitie rond die de paus moet overhalen de bisschop uit zijn ambt te zetten.

Lees ook:President Oeganda wacht nog even met nieuwe anti-homowet
Lees ook:Wereldbank houdt geld Oeganda vast
Lees ook:Oegandese homo’s welkom in Nederland
Lees ook:Oegandees blad publiceert lijst namen vermeende homo’s
Lees ook:Oeganda ‘veilig voor gay toeristen’ – aldus Oegandese reisbureau’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>