Vaticaan: kerk moet minder oordelen over homo’s

De katholieke kerk moet zich minder veroordelend uitspreken over homoseksuelen. Dat staat in een rapport van het Vaticaan, ‘Instrumentum Laboris‘, over de kerk versus het same-sex huwelijk en adoptierechten voor homoseksuelen. De katholieke doctrine tegen same-sex heeft geleid tot gevallen van kinderen van homo’s die door de kerk worden geweerd. ’Kinderen van mensen die op zo’n manier samenleven, hebben recht op dezelfde zorg, liefde en aandacht als andere kinderen’, aldus het rapport.

Waar Vaticaanse hoge heren erop blijven hameren dat de kerk niet moet zwichten voor de publieke opinie als het gaat om same-sex activiteiten, stelt het document dat theologie ‘in dialoog moet gaan met human sciences, om het fenomeen homoseksualiteit ook van andere kanten te leren bekijken.’ In oktober buigen bisschoppen zich over het rapport tijdens de eerstvolgende bisschoppensynode. Iedere verandering van de kerkleer moet eerst worden goedgekeurd door de paus. Vorige zomer zei de paus dat homoseksuelen niet moesten worden veroordeeld of gemarginaliseerd en in de samenleving moesten worden opgenomen, maar in maart bleef hij bij het standpunt dat het huwelijk iets is tussen een man en een vrouw.

Lees ook:Paus wil compassie voor ‘imperfecte’ katholieken, maar homo-relaties blijven taboe
Lees ook:Paus: ‘Homo’s en pedo’s niet hetzelfde’
Lees ook:Misbruikslachtoffers: ‘gesprek met paus schijnheilig gedoe’
Lees ook:Paus spreekt met kardinalen over misbruik, homo’s en vrouwen
Lees ook:Homohuwelijk blijft onbespreekbaar voor Vaticaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>