Nieuwe Spaanse koning en koningin ontvangen afgevaardigden LGBT-groepen

De nieuwe Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia hebben afgevaardigden ontvangen uit de Spaanse LGBT-gelederen. Donderdag werden Boti Garcia, voorzitter van de SFLGTB en Jose Maria Nunez-Blanco van de Triangle Foundation ontvangen op het paleis in Madrid, samen met 350 afgevaardigden van andere ngo’s en liefdadigheidsinstellingen. Het was voor het eerst dat de roze community officieel was uitgenodigd.

Garcia was blij verrast en zei: ‘Meermalen hebben we om gesprekken gevraagd met de vice-premier van de regering, maar daar hebben we zelfs nooit een antwoord op gekregen. Nu hebben we het gevoel dat onze boodschap gehoord en begrepen wordt.’ Koningin Sofia, de moeder van Felipe en voorgangster van Letizia, keerde zich in 2008 publiekelijk tegen openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht, dat drie jaar ervoor in Spanje was gelegaliseerd.

Lees ook:Spaanse homo’s woedend op koningin Sofia
Lees ook:Met knikkende knieën bij Dolly op de radio
Lees ook:Homo kiss-in Barcelona als protest tegen pausbezoek
Lees ook:Koningin in Amsterdamse homotent
Lees ook:Jammer: Ellie Lust weg uit ‘Wie is de mol’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>