Finland stemt opnieuw tegen homohuwelijk

Finland heeft voor de tweede keer tegen het homohuwelijk gestemd. Opnieuw volgt Finland niet het voorbeeld van de andere Scandinavische landen: een Finse parlementaire commissie heeft opnieuw openstelling van het huwelijk voor anderen dan mannen en vrouwen verworpen, met tien tegen zes.

De Finnen hadden 166.000 handtekeningen verzameld vóór het homohuwelijk, maar de overheid stemde voor de tweede keer tegen. In Noorwegen en Zweden is het huwelijk in 2009 opengesteld, in IJsland in 2010 en in Denemarken in 2012. Overigens is dit nog niet ‘het einde’: het parlement buigt er zich de komende herfst over.

Lees ook:Uruguay tweede land Zuid-Amerika met homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Noorwegen
Lees ook:Argentinië stemt in met homohuwelijk
Lees ook:Homo’s en lesbo’s in Zweden kunnen trouwen
Lees ook:Homohuwelijk in Portugal een feit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Finland stemt opnieuw tegen homohuwelijk

  1. Fin

    Gelukkig was dit niet het definitieve besluit. Dit was alleen het uitzicht van de parlementaire commissie voor juridische zaken. Het definitieve besluit wordt genomen door het parlement in de herfst.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>