Homohuwelijk nu ook in Luxemburg

Voortaan kunnen mannen en vrouwen van hetzelfde geslacht ook in Luxemburg met elkaar trouwen. Een overgrote meerderheid in het parlement heeft voor openstelling van het huwelijk gestemd. De wet gaat begin 2015 in, zes maanden na de officiële aankondiging. In 2013 gaf de nieuwe premier Xavier Bettel – zelf openlijk homoseksueel – al aan dat er een wet zou komen die het ‘homohuwelijk’ mogelijk maakt.

Aartsbisschop Jean-Claude Hollerich van Luxemburg heeft niet publiekelijk geprotesteerd, iets wat in buurland Frankrijk wel gebeurde vanuit kerkelijke krijgen.  Boris Dittrich van Human Rights Watch hoopt dat andere Europese landen ‘ook snel zullen handelen om gelijkheid van het huwelijk te verzekeren’.

Lees ook:Homohuwelijk Tsjechië ‘niet meer ver weg’
Lees ook:Partnerregistratie: zelfde rechten als bij trouwen
Lees ook:Ieren zeggen duidelijk ‘ja’ tegen homohuwelijk
Lees ook:Premier Luxemburg trouwt met partner zodra wet op homohuwelijk ingaat
Lees ook:Frankrijk verbiedt ‘weigerambtenaren’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>