Maleisië zet 16 transvrouwen achter de tralies

In Maleisië zijn 16 transvrouwen gearresteerd, kaalgeschoren en achter de tralies gezet. Het gebeurde op zondag 8 juni tijdens een huwelijksceremonie in Bahau. Ze zijn veroordeeld op grond van de sharia-wetgeving van Maleisië, die het iedere man verbiedt in het openbaar in vrouwenkleren te lopen of zich als een vrouw te gedragen’.

Alle 16 verdachten werden voor het eerst aangehouden en kregen ieder 7 dagen celstraf en een geldboete. Als  ze die niet kunnen betalen, moeten ze een half jaar achter de tralies blijven. De Maleisische transgender rights group Justice for Sisters (JFS) is bezig met een inzamelingscampagne om ze uit de gevangenis ‘te kunnen kopen’. Volgens een woordvoerder van de groep hebben ze zich allemaal uit paniek schuldig verklaard, omdat ze nooit eerder waren gearresteerd.

Lees ook:Maleisische oppositieleider wegens sodomie veroordeeld
Lees ook:Moslima’s moeten er vrouwelijk bijlopen
Lees ook:Voormalig minister beschuldigd van sodomie
Lees ook:Rechter Maleisië heft verbod op ‘cross-dressing’ op
Lees ook:Maleisië stuurt 66 homotieners naar opvoedkamp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>