Legendarische homorechtenactivist Australië postuum geëerd

In Australië wordt de legendarische homorechtenactivist Lex Watson postuum geëerd. Vorige maand stierf hij op 71-jarige leeftijd na een lange strijd tegen kanker. Vandaag is hij benoemd tot lid in de Orde van Australië en prijkt zijn naam op de Queen’s birthday honour list. De onderscheidingen worden op 14 juni – tijdens de Britse variant van Koninginnedag – uitgereikt. Deze orde is het Australische equivalent van het Britse ridderschap en net als in de UK komt het niet vaak voor dat het na iemands dood wordt toegekend.

Watson richtte in 1970 de Campaign Against Persecution op, de eerste homorechtenorganisatie in Australië, die Down under de eerste demonstraties voor homorechten organiseerde. Hij was fervent voorvechter voor nieuwe wetten voor homorechten en tegen discriminatie. Later werd hij voorzitter van de Aids Council van New South Wales. Vanaf zijn pensionering was hij voorzitter van de Pride History Group die in een verklaring liet weten dat Watson voor velen uit zijn eigen, maar ook de daaropvolgende generatie ‘het gezicht was van homo-activisme in Sydney’.

Lees ook:Coca-Cola plaatst roze protestfoto’s op eigen website
Lees ook:Regenboogvlag wappert van Britse ambassades
Lees ook:Homo’s met hiv leveren prima werk
Lees ook:Australië loopt ver achter
Lees ook:Gay-life in Oeganda uitroeien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>