‘Gay-maffia houdt Amerikaanse christenen in wurggreep’

‘De gay-maffia is de nieuwe eigenaar van de Amerikaanse plantage.’ Dat schreef anti-homo-activist Bryan Fischer op de website van de American Family Association, waarvan hij prominent lid is. De organisatie staat voor de traditionele christelijke waarden in de VS. ‘De stormtroepen binnen de homobeweging bedreigen de vrije wil en de gewetensvrijheid in de VS.’ Hij reageerde op een rechtszaak, waarin een bakker werd veroordeeld omdat hij had geweigerd een bruidstaart voor een homostel te bakken.

De rechter vond de religieuze principes van de bakker uit de staat Colorado minder zwaar wegen dan lokale anti-discriminatiewetten. ‘Het vonnis maakt de bakker tot slaaf van de homo-Gestapo’, vindt Fischer. ‘Als een man – onder dreiging van gevangenisstraf – wordt gedwongen om tegen zijn wil iets te doen, dan is hij niet langer een vrij mens, maar een slaaf.’  Fisscher noemt de veroordeelde bakker ‘slachtoffer van tirannie’.

Lees ook:Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’
Lees ook:North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht
Lees ook:Homoseksualiteit is hetzelfde als moord
Lees ook:North-Carolina dreigt miljoenen overheidssteun mis te lopen vanwege anti-homowet
Lees ook:Mississippi: anti-homowet in derde Amerikaanse staat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>