Homohuwelijk in Slowakije grondwettelijk verboden

Het parlement van Slowakije heeft een wet aangenomen die het verbiedt dat koppels van hetzelfde geslacht kunnen trouwen. De grondwetswijziging werd met grote meerderheid aangenomen: 102 van de 150 parlementsleden stemden voor de wet. Het land is lid van de Europese Unie, waar steeds meer landen het homohuwelijk nou juist wettelijk mogelijk maken.

Homoseksualiteit is sinds 1962 niet meer strafbaar, maar partners van hetzelfde geslacht hebben geen gelijke rechten. Ze kunnen ook geen geregistreerd partnerschap aangaan, zoals landen zonder homohuwelijk (bijvoorbeeld in Duitsland). Amnesty Internationaal heeft zich kritisch uitgesproken over het feit dat in Slowakije discriminatie nu juist in de grondwet is vastgelegd.

Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Noorwegen
Lees ook:Homohuwelijk geen Europese zaak
Lees ook:Partnerregistratie voor homo’s en lesbiennes op Aruba
Lees ook:Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen
Lees ook:Nederland op slot voor buitenlandse homoparen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>