Genderpatiënten weer welkom bij VUmc Amsterdam

Het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam moest noodgedwongen haar genderzorg stoppen, omdat het geld opraakte. Het VU behandelt 85 procent van alle genderpatiënten in ons land. Het ziekenhuis is met zorgverzekeraars overeengekomen dat de zorg in 2014 en daarna financieel geregeld is. De genderpolikliniek ging 26 mei weer open. Dat vertelde een arts van het centrum dinsdagavond in de Late Night Show bij RTL4.

Ze was daar met de Nederlandse moeder van een inmiddels 8-jarig kindje dat ook als jongetje door het leven wil gaan, net als het Amerikaanse jongetje Ryland. Zijn ouders Jeff en Hilary Whittington vertellen in een filmpje hoe hun dochtertje van zes verder door het leven wil gaan als jongetje. Dat was wat hij zelf riep vanaf het moment dat hij kon praten. Het filmpje is een hit op Youtube (klik hier) en inmiddels meer dan vier miljoen keer bekeken.

Lees ook:Verstoten homo filmt coming-out stiekem, krijgt veel bijval … en geld
Lees ook:Campagne voor homohuwelijk hit op YouTube
Lees ook:Ook Roma verzet zich tegen pleegzorg door lesbisch stel
Lees ook:Twaalfjarige jongste transseksueel ooit
Lees ook:Moeder slaat 4-jarig kind dood omdat ze denkt dat hij homo is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>