Duitse christendemocraten blijven tegen gelijkstelling homo- en heteroparen

De Duitse christendemocraten (CDU/CSU) weigeren iets te willen doen aan de achterstelling van homoparen tegenover heterokoppels. In het regeerakkoord met de SPD was vorig jaar afgesproken dat daar een eind aan moet komen. De christen-democraten blokkeren een wet die de status moet aanpassen van stichtingen en verenigingen die zich hiermee bezighouden.

Verenigingen die zich inzetten voor het huwelijk en voor gezinnen, krijgen bepaalde belastingvoordelen. Die status moet volgens de nieuwe wet ook gelden voor stichtingen die zich voor homoparen inzet, maar dat weigert de CDU/CSU mee te ondertekenen. Het Bundesverfassungsgericht inKarlsruhe hebben duidelijk gemaakt dat homo- en heterohuwelijken moeten worden gelijkgesteld. Op dit moment kennen onze Oosterburen alleen het geregistreerde partnerschap.

Lees ook:Partnerregistratie: zelfde rechten als bij trouwen
Lees ook:President Oeganda weigert ondertekening nieuwe antihomowet
Lees ook:VN wil Aids in 2030 uit de wereld hebben
Lees ook:Obama weigert ondertekening nota tegen discriminatie homo’s
Lees ook:Homohuwelijk geen Europese zaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>