Daders mishandeling Wilfred de Bruijn 2,5 jaar de cel in

De twee daders van de mishandeling van Wilfred de Bruijn en zijn vriend, vorig jaar in Parijs, moeten 2,5 jaar de cel in. De in Parijse wonende Nederlander werd april vorig jaar zonder aanleiding mishandeld toen hij met zinn vriend over straat liep. Dinsdag was de uitspraak tegen de drie verdachten. De derde verdachte kreeg een half jaar celstraf: hij stond erbij en keek ernaar.

De Bruijn werd het gezicht van homohaat in Frankrijk, nadat hij een foto van zijn gehavende gezicht op Youtube had gezet. De nieuwe burgemeester va nParijs, Anne Hidalgo is opgelucht na de uitspraak en Twitterde: ‘Geen enkele vorm van homofobie in Parijs of Frankrijk wordt getolereerd’. De Bruijn zelf is tevreden met de uitspraak en ‘hoopt dat dit hoofdstuk nu afgesloten wordt’, zei hij tegen RTL.

Lees ook:Wilfred de Bruijn gaat VPRO-tv-programma presenteren
Lees ook:Demo tegen homofobie na mishandeling Nederlandse homo
Lees ook:Vier jongens gearresteerd voor homogeweld Parijs
Lees ook:Steun voor homo president Frankrijk
Lees ook:Maison Descartes: lezing Homorelaties en media in Frankrijk en Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Daders mishandeling Wilfred de Bruijn 2,5 jaar de cel in

  1. Paul

    We moeten de wereldmaatschappij onder de loep nemen .Mensen met indieptrieste gevoelens zoals idiote Presidenten oorlogen maken atoombommen gooien of zomaar mensen in elkander trappen doodslaan enz enz .Dat soort mensen verbieden zich te verspermaden op hun geweldadig genetisch karakter . De toestand op deze aardbol is zorgelijk .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>