Pinkstertournament – gay tennis toernooi in Amsterdam

In het Pinksterweekend kleurt het Tennis-Amstelpark in het Amsterdamse Bos roze, tijdens de 22e editie van het Pinkstertournament, een roze tennistornooi dat wordt georganiseerd door Smashing Pink, de oudste tennisclub voor homo’s en lesbo’s in Nederland. Vrijdag 6 tot en met maandag 9 juni strijden 300 deelnemers uit 22 landen tegen elkaar op de tennisbaan. Er zijn wedstrijden in verschillende niveaus.

De finales zijn maandag tussen 10.00 en 17.00 uur, daarna volgen de prijsuitreikingen. Naast sport is er volop vertier. Vrijdag- en zaterdagavond wordt gedanst, vrijdag is er vanaf 17.00 uur een wijnproeverij en zaterdag van 17.00 tot 21.00 uur een ‘Pride Café’, met een debat met Russische homoseksuelen over hun positie. Bij aanhoudende regen gaan de wedstrijden naar binnen, maar de weersvoorspellingen zien er goed uit.

Lees ook:Dordrecht Pride 2014
Lees ook:Gay and Lesbian Internationaal Badminton Toernament Amsterdam
Lees ook:Tijgertje Badminton Tournament in Amsterdam
Lees ook:Pride Amsterdam 2016: de straatfeesten
Lees ook:Oss kleurt roze op Dolle Dinsdag 22 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>