Franse jongens in rokjes naar school als protest tegen seksisme

In de Franse stad Nantes zijn jongens vandaag in rokjes naar school gegaan, om te protesteren tegen seksisme en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. De boys baseerden hun actie ‘Ce que souleve la jupe‘ (til je rok op) op De dag van de rok, een dag waarop vrouwen worden aangemoedigd hun vrouwelijkheid te uiten.

De actie van de boys riep in veel delen van Frankrijk verontwaardiging op, maar de jongens lieten zich niet van de wijs brengen en kwamen in rokjes naar school. Ze dansten op muren en werden toegejuicht door schoolmeisjes. De meeste tegenstanders komen zoals gebruikelijk uit de katholieke, christelijke en extreem-rechtse hoek: dezelfde die vorig jaar fel protesteerden tegen de invoering van het homohuwelijk in Frankrijk.

Lees ook:Schooljongens Rio dragen rokjes uit protest tegen wegsturen transgender
Lees ook:Rokjesdag op scholen in Nederland
Lees ook:Nationale WC-Actie voor ‘genderneutrale’ toiletten
Lees ook:Chinese jongens worden ‘sissies’
Lees ook:Homohuwelijk in Frankrijk een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>