Aartsbisschop Canterbury spreekt zich uit voor homohuwelijk

De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, heeft zich in een exclusief interview met PinkNews uitgesproken voor de openstelling van het huwelijk. Hij vindt het ‘great’ dat homo’s en lesbiennes in Engeland en Wales nu met elkaar kunnen trouwen en zei: ‘Het is rechtvaardig en juist: het is de wet van het land.’  Welby is de eerste leider van de Anglicaanse kerk die zich door een roze nieuwsmedium liet interviewen.  Benjamin Cohrn van PinkNews zei in zijn nopjes te zijn en noemde het een belangrijke stap in de acceptatie van LGBT’s door hem en door de kerk.

Ook zei hij dat homofobe uitingen van zijn kerk hem ‘diep teleurstellen’. In maart signaleerde hij dat de lobby tegen openstelling van het huwelijk in Engeland en Wales weliswaar op zijn eind liep, maar benadrukte dat de mening van de Kerk over het gelijkwaardige huwelijken nog steeds niet veranderd was en dat de kerk geen huwelijken van koppels van hetzelfde geslacht zou inzegenen. Welby weigerde zich uit te spreken over de vraag of homoseksuele kerkdienaren met hun partners mogen trouwen, zoals een kapelaan in Nottinghampshire in april deed, kort na de openstelling van het huwelijk. Conservatievelingen willen dat de kerk daartegen in actie komt, maar Welby wilde daarover geen commentaar geven.

Lees ook:Aartsbisschop Canterbury: ‘Kerk niet langer tegen homohuwelijk’
Lees ook:Engeland krijgt 29 maart homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk erdoor in Engeland en Wales
Lees ook:David Cameron krijgt PinkNews Award voor erkenning ‘homohuwelijk’
Lees ook:Church of Norway staat homohuwelijken toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>