Homofobe Republikein trad vroeger op in drag

Steven Wiles, een 33-jarige Republikeinse kandidaat in de staat North Carolina, voerde in 2012 campagne voor een verbod op het homohuwelijk. Saillant detail: ooit werkte Wiles als Mona Sinclair in Club Odessey, een voormalige homoclub in Winston Salem, een stad in het noordwesten van North Carolina.

Zijn naam en artiestennaam staan op een lijst van Mis Gay America. Wiles schreef een bericht op Facebook, dat er korte tijd later weer vanaf was gehaald. Hij bood daarin zijn excuses aan en schreef: ‘Ik schaamde me voor mijn baan, maar ik had werk nodig. Eén ding kan ik zeggen: ik leerde van mijn fouten…’ In North Carolina bestond al een wet die het koppels van hetzelfde geslacht onmogelijk maakt met elkaar te trouwen. Om te voorkomen dat een rechter dat ongrondwettelijk zou verklaren, zoals in een aantal andere Amerikaanse staten is gebeurd, kwam Wiles met het voorstel dat het verbod in de grondwet van North Carolina kwam te staan, om rechters de wind uit de zeilen te nemen.

Lees ook:Obama wil dat North-Carolina en Mississippi anti-homowet ongedaan maken
Lees ook:North-Carolina jaagt er een anti-homowet doorheen om lokaal beleid te overrulen
Lees ook:Mississippi: anti-homowet in derde Amerikaanse staat
Lees ook:Verbod op homohuwelijk ook in Indiana en Wisconsin van de baan
Lees ook:North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>