Curaçao nog niet rijp voor Gay Pride Parade

Curaçao is nog niet toe aan een kleurrijke Gay Pride Parade door de straten of over de wateren van het Caribische eiland. Dat is volgens Mario Kleinmoedig van Fundashon Orguyo Kòrsou (FOKO) ‘nog niet aan de orde: we bouwen de Pride op, waardoor de bevolking de kans krijgt eraan te wennen.’ Vorige week vond de Curaçao Gay Pride plaats: de Sea Pride en de D’Masquerade Street Party.

Dat was een kleinschalig gebeuren, waarbij bootgangers een drag queen volgden naar een afterparty. Kleinmoedig hoopt Sea Pride volgend jaar al uit te breiden: ‘Uiteindelijk moeten er drie, vier boten varen. De stap hierna is om een grotere parade te organiseren, vanaf de standplaats van de boten. Wie weet over een paar jaar.’

Lees ook:Curaçao Pride 2015
Lees ook:Curaçao Gay Pride 2014
Lees ook:Curaçao Pride: 26 september t/m 2 oktober
Lees ook:Eerste homo-ontmoetingscentrum op Curaçao
Lees ook:Keerweer Parade in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>