Rusland wil vingerafdrukken verzamelen van mensen met hiv

In Rusland is een wet in de maak die mensen met hiv kan verplichten hun vingerafdrukken af te geven. Die worden opgeslagen in een database en damen met verdere persoonsgegevens aan de overheid afgestaan. Russen riskeren een boete als ze weigeren hun vingerafdruk af te geven en als toeristen dat niet doen, worden ze het land uitgezet en mogen 15 jaar het land niet in.

Parlementariër Roman Khudyakov kwam met het wetsvoorstel. Hij denkt dat vingerafdrukken van mensen met hiv een remedie tegen misdaad zijn en de kans kleiner maken dat mensen aan de database kunne n’ontsnappen’. Sinds de anti-homopropagandawet van Poetin in werking trad, worden mensen met hiv  meer en meer gestigmatiseerd. De kans is niet gering, dat homo’s en alle mensen met hiv, ongeacht geslacht of seksuele voorkeur, met deze nieuwe wet zouden kunnen worden achtervolgd.

Lees ook:Documentaire ‘Jong en homo in Poetins Rusland’
Lees ook:VN blokkeert poging Rusland om rechten af te pakken van homo stafleden
Lees ook:Game creërt een ‘gay Poetin’
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Slovenië
Lees ook:Priester USA: ‘Poetin doet met zijn anti-homowetten wat goed is voor Rusland’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>