Boycot hotels sultan Brunei omdat hij homo’s wil stenigen

Een LBGT-groep heeft een conferentie in een chique hotel in Beverly Hills geannuleerd vanwege draconische antihomo uitspraken van de eigenaar, de sultan van Brunei. Hassanal Bolkiah wil in zijn steenrijke oliestaatje het Sharia strafrecht invoeren. Dat houdt onder meer in: dood door steniging van homoseksuelen. Op dit moment staat er in Brunei tien jaar celstraf op homoseksualiteit.

De sultan is ook eigenaar van het Bel-Air Hotel in Los Angeles, 45 Park Lane in Londen en Le Meurice in Parijs. Ook de modewereld gaat zijn hotels boycotten. De conferentie stond later dit jaar gepland; de organisatie is op zoek naar een andere locatie. De Verenigde Naties heeft Brunei al bekritiseerd om het op handen zijnde Sharia strafrecht en vindt het niet stroken met de internationale standaard voor mensenrechten. Update: op het allerlaatste moment heeft de sultan besloten om nog even te wachten met het invoeren van de Sharia.

Lees ook:Hotel loopt 1,5 miljoen dollar mis vanwege wet op stenigen homo’s in Brunei
Lees ook:Protest tegen opkopen hotels New York en Londen door antihomo-sultan Brunei
Lees ook:Stephen Fry boycot Brunei-hotel vanwege wet op steniging homo’s
Lees ook:Ondanks kritiek voert sultan Brunei shariawetten toch in
Lees ook:Welke winkels moeten LHBT’s boycotten vanwege Trump?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>