Kleuterleidster klaagt chef aan die haar ontsloeg omdat ze geen ‘homoverhaaltjes’ wilde voorlezen

In Groot-Brittannië is een religieuze kleuterleidster ontslagen omdat ze de Bijbel aan een lesbische collega gaf en weigerde ‘homo-verhalen’  aan kinderen voor te lezen. Sarah Mbuyi klaagt haar werkgever aan voor religieuze discriminatie. Toen de lesbische collega in het ziekenhuis terechtkwam dooreen ongeluk op haar werkplek, een kindercrèche in Londen, kwam Mbuyi op ziekenbezoek en gaf haar een Bijbel. Een maand later kwamen ze met elkaar in gesprek over homoseksualiteit.

Mbuyi zei toen: ‘Als ik zou zeggen dat God het Oké vindt, dan zou ik liegen tegen je.’ De lesbische collega stapte daarop naar haar chef. Toen Mbuyi weigerde verhaaltjes te vertellen aan de kinderen over koppels van hetzelfde geslacht, waren de rapen gaar. Het Christian Legal Center steunt haar bij haar gang naar de rechter. De christelijke organisatie noemt het het zoveelste voorbeeld van hoe gelovigen worden ‘beroofd’ van hun vrijheid van meningsuiting.

Lees ook:Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis weer vrij
Lees ook:Christenleider steun doodstraf homo’s
Lees ook:Lady Gaga in ‘nazi-achtige outfit’ bij manifestatie Clinton
Lees ook:Kinderen van lesbo’s gezond en gelukkig
Lees ook:Oostenrijk: nieuwe regering buigt zich opnieuw over ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>