Louisiana houdt vast aan antieke anti-sodomiewet

De Amerikaanse staat Louisiana houdt een antieke anti-sodomiewet in stand. Een paar dagen geleden besloot een regeringscommissie van Louisiana met krappe meerderheid de wet te schrappen, maar het House of Representatives dacht daar anders over; met 66 tegen 27 stemmen blijft de wet intact.

Het was nota bene het Amerikaanse Hooggerechtshof dat elf jaar geleden een soortgelijke wet in Texas ongrondwettig verklaarde. In de Verenigde Staten was de sodomiewetgeving tot 1962 van kracht in alle staten. In dat jaar schafte Illinois als eerste staat de wet af. Voorstanders van de wet beweren dat als de wet wordt geschrapt, het ‘minderjarigen niet meer beschermt tegen onnatuurlijke daden’. Er wordt gefluisterd dat de weerstand tegen het legaliseren van homoseksualiteit in Louisiana debet is aan het vasthouden aan de anti-sodimiewet.

Lees ook:Sodomiewetgeving: roze Amerikanen zijn er nog lang niet
Lees ook:‘Homotherapie’ verboden in Illinois
Lees ook:Louisiana schrapt sodomiewet pas 11 jaar na aanpassing in de Grondwet
Lees ook:Hooggerechtshof VS wijst alle beroepszaken over homohuwelijk af
Lees ook:Meerderheid New Yorkers voor homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>