Klachten tegen Gijsen bestonden al langer

De vorig jaar overleden bisschop Gijsen heef twee jongens misbruikt. Dat heeft het bisdom van Roermond erkend. Het bisdom hield de zaak in de doofpot. Op 11 februari was al bekend wat de overleden kerkleider heeft uitgespookt (die het zelf tijdens zijn leven altijd heeft ontkend), maar het bisdom wilde met het oog op de slachtoffers wachten met naar buiten te treden.

Volgens een woordvoerder was dat niet om het imago vn de kerk te beschermen: ‘Er zijn in het verleden verschrikkelijke dingen gebeurd.’ Maar naar buiten treden was ‘aan hen om te besluiten of ze dat wel of niet zouden doen.’  Volgens belangenorganisatie Klokk (Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik) en Mea Culpa lopen er meer zaken tegen hem. Een van de twee jongens waaraan de bisschop zich vergreep, moest zwijgen, anders ‘zou hij in de hel belanden’.

Lees ook:Bisschop Gijsen misbruikte twee jongens
Lees ook:Tweede Nederlandse bisschop schuldig aan misbruik jongetjes
Lees ook:Kerkvader ontslagen na inzegenen homorelatie
Lees ook:‘Deetman oefende druk uit om misbruikenquête te voorkomen’
Lees ook:Broeder wist van seksueel misbruik jongens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>