International Day of Silence – tegen homohaat op scholen

Op vrijdag 11 april is het in de Verenigde Staten ’The international Day of Silence‘: een dag waar op middelbare en hogere scholen in heel Amerika aandacht wordt besteed aan homohaat op school. De dag vindt sinds 1996 ieder jaar ergens in april plaats. In Nederland heeft Gay Straight Alliance het idee opgepikt.

De dag ontstond op de universiteit van Virginia en groeide uit tot de grootste studentenactie die erop gericht is scholen veiliger te maken voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, gender-identiteit of hoe je erbij loopt. Iedereen heeft het recht om te zwijgen en om buttons en T-shirts te dragen ter ondersteuning van de actie, aldus de organisatie, maar dat zwijgrecht geldt niet in de klas. Als een docent tijdens de les een leerling iets vraagt, heeft de student niet het constitutionele recht om niets terug te zeggen.

Lees ook:International Day of Silence: dag tegen pesten op school
Lees ook:HEMA Roze Zaterdag #ofjeworstlust
Lees ook:Nationale WC-Actie voor ‘genderneutrale’ toiletten
Lees ook:COC voert hand-in-hand actie in Lelystad
Lees ook:Kerken Ohio voeren advertentiestrijd over God en Gays

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>