Zaterdag 12 april Roze verkiezingsdebat voor Europese verkiezingen

Zaterdag 12 april organiseert COC Nederland het Europese verkiezingsdebat in Trouw Amsterdam. Veel lijsttrekkers doen eraan mee, meldt het COC. De verkiezingen voor een nieuw Europarlement zijn op donderdag 22 mei. Onder leiding van Anouschka Laheij (met jarenlange ervaring als gesprekleider op uiteenlopende podia) gaan de lijsttrekkers in debat over roze Europese kwesties, zoals:

Moeten alle lidstaten paren van hetzelfde geslacht erkennen? Moeten lidstaten die het niet zo nauw nemen met roze rechten op de vingers worden getikt? Moeten er meer Europese anti-discrminatieregels komen? Een emancipatiebeleid voor roze Europeanen? Mogen Nederlandse partijen samenwerken in het EU-parlement met partijen die weinig op hebben met LHBT’s? Het debat is gratis; het COC raadt aan op tijd te komen, want het aantal plaatsen is beperkt.

locatie: Trouw Amsterdam, Wibautstraat 127

tijd: 15.30 tot 17.30 uur; zaal open om 14.30 uur

Lees ook:EU wil vrij verkeer voor iedereen, ook voor LHBT’s
Lees ook:COC wil Europees roze emancipatiebeleid
Lees ook:COC organiseert lijsttrekkersdebat in Den Haag
Lees ook:Eerste roze stembusakkoord ooit: in Nijmegen
Lees ook:EU-lidstaten ‘maken vuist tegen homofobie’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>