Tweede Kamer debatteert over ‘enkele feit constructie’

Woensdag 9 april debatteert de Tweede kamer vanaf 10.15 uur in een plenair debat over de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB). Een aantal parlementsleden hebben een wijzigingsvoorstel ingediend, om de enkele feit constructie in de AWGB af te schaffen. Met deze constructie kunnen openlijke LHBT leerlingen en docent en door een school met religieuze grondslag worden geweigerd of naar huis worden gestuurd. Het College voor de Rechten van de Mens kijkt er reikhalzend naar uit.

Het debat is openbaar. Het LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT’s, dringt er bij de Tweede Kamer op aan spoedig te beslissen en geen hiaten in de wet te laten zitten, zoals nu nog het geval is. Onderscheid maken omdat iemand homo- of biseksueel is, mag officieel niet, maar de AWGB heeft het nu nog over ‘niet nader gedefinieerde bijkomende omstandigheden’, die ruimte bieden wel een onderscheid te mogen maken.

Lees ook:Partijen tekenen roze stembusakkoord
Lees ook:COC in brief: ‘Senaat, schrap ontslagmogelijkheid homo-docent’
Lees ook:COC boos over halfslachtig standpunt kabinet
Lees ook:Scholen mogen homo’s weigeren
Lees ook:Gemeenten mogen geen nieuwe weigerambtenaren meer aannemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>