Noorse priesters mogen geen homohuwelijken inzegenen

De Kerk van Noorwegen staat het eigen priesters niet toe huwelijken in te zegenen van koppels van hetzelfde geslacht. Op de nationale synode werd dinsdagochtend een voorstel om dit te verbieden met 64 stemmen voor en 51 tegen aangenomen. De Noorse roze gemeenschap is teleurgesteld, maar ziet ook een lichtpunt. Een groot aantal mensen binnen de kerk blijkt immers vóór inzegening, al zullen de tegenstanders het met een krappe meerderheid voor het zeggen hebben en houden.

‘Nu hebben ze luid en duidelijk te kennen gegeven dat ze geen nationale kerk willen zijn’, zei een woordvoerder van de Noorse equivalent van het COC. ‘Het is een trieste dag voor de kerk.’ Oktober vorig jaar begonnen Noorse bisschoppen het propageren van het civiele partnerschap en niet van het homohuwelijk. In Noorwegen werd het huwelijk voor anderen dan uitsluitend mannen met vrouwen opengesteld in 2008.

Lees ook:Noorwegen: homokoppels kunnen nu ook trouwen in de kerk
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in Noorse kerk
Lees ook:Homo-sauna’s moeten dicht
Lees ook:Unieke toespraak Noorse koning over liefde en diversiteit
Lees ook:Church of Norway staat homohuwelijken toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>