EU wil vrij verkeer voor iedereen, ook voor LHBT’s

Het Europese Parlement heeft deze week een resolutie aangenomen, die vrij verkeer in Europa belooft voor iedereen, ook roze Europeanen die met elkaar zijn getrouwd of officieel samenwonen. Sommige officiële documenten (geboorte, sterfte, huwelijk of partnerschap-registratie) worden nog niet in alle EU-lidstaten op dezelfde manier erkend.

Dat kan problemen geven voor Europese burgers die hun burgerlijke status moeten aantonen, ook al is die status in hun eigen land legaal en geldig. Zo kan een Frans homo- of lesbisch koppel met een kind dat door Italië reist worden beschouwd als twee singles en een weeskind. Dat kan voor problemen zorgen bij zaken als opname in een ziekenhuis of op een school. De EU kan lidstaten niet opleggen verbintenissen van koppels van hetzelfde geslacht te legaliseren.

Lees ook:‘Surrogaatouders zijn walgelijke zedendelinquenten’
Lees ook:Petitie om meerouderschap regenbooggezinnen wettelijk te regelen
Lees ook:Homokoppels kunnen ooit mogelijk bij VUmc terecht voor ivf-draagmoeder
Lees ook:President Argentinië peetmoeder kind lesbisch koppel
Lees ook:Russische homo’s krijgen sneller asiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>