Aartsbisschop Canterbury: ‘Kerk niet langer tegen homohuwelijk’

De Church of England is niet langer tegen het homohuwelijk. Dat signaleert de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby. Vorig jaar sprak de kerk zich nog uit tegen openstelling van het huwelijk voor homo’s en lesbiennes. In The Guardian zei hij dat de kerk volledig het homohuwelijk accepteert, nu de openstelling van het huwelijk wettelijk geregeld is.

Tot voor kort was de Church of England hopeloos verdeeld tussen voor- en tegenstanders, bijvoorbeeld als het ging om adoptie van kinderen door koppels van hetzelfde geslacht. Ondertussen loopt de countdown: om 1 minuut over 12 vannacht mogen homo’s en lesbo”s in Engeland en Wales met elkaar het huwelijksbootje instappen. Schotland volgt eind dit jaar. Resteert Noord-Ierland: daar gaan LHBT’s vanavond de straat op om te protesteren voor dezelfde rechten.

Lees ook:Aartsbisschop Canterbury spreekt zich uit voor homohuwelijk
Lees ook:Church of Norway staat homohuwelijken toe
Lees ook:Elton John en zijn partner gaat trouwen ‘om een voorbeeld te stellen’
Lees ook:Homohuwelijk erdoor in Engeland en Wales
Lees ook:David Cameron krijgt PinkNews Award voor erkenning ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>