Vanaf zaterdag mogen homo’s en lesbo’s trouwen in Engeland en Wales

Zaterdag 29 maart gaat de vlag uit voor homo’s en lesbo’s in Engeland en Wales: dan wordt het huwelijk opengesteld en mogen ook zij met elkaar trouwen. Op Whitehall, het regeringscentrum in de hoofdstad Londen, gaat de vlag letterlijk uit en zal de regenboogvlag wapperen om het historische moment kracht bij te zetten.

Historisch is het zeker, in een land waar praten over homoseksualiteit lange tijd taboe was en seks met een man tussen 18 en 21 jaar tot 1998 strafbaar was (Section 28), terwijl bij heteroseks sinds jaar en dag 16 jaar de leeftijdsgrens was. Veel puriteinse wetten stamden uit het Victoriaanse tijdsperk en gelden nog steeds in voormalig Britse koloniën en worden sinds kort aangescherpt in landen in Afrika. Vrijdag 28 maart vindt de grootste Same-Sex Marriage Party plaats, de ‘Apple-y Even After’, onder meer samen met Stonewall, de Britse tegenhanger van het COC.

Lees ook:Cameron wil homofobie in Gemenebestlanden aanpakken
Lees ook:Homoseksualiteit niet langer strafbaar in Belize
Lees ook:Britse lintjesregen New Year Honours: Queen eert LGBT-actievoerders
Lees ook:Cameron: Geen ontwikkelingsgeld naar homofobe landen
Lees ook:Ban Ki-moon vindt verbod op homoseks in India ‘intolerant’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>