PSV krijgt supportersclub voor homo’s

Na voetbalclub ADO in Den Haag krijgt ook PSV in Eindhoven een supportersclub voor LHBT’s: ‘Chapter Pink‘. De groep wil niet als zodanig zichtbaar zijn op de tribunes. ‘In het stadion hebben we gewoon allemaal ons eigen plekje’, aldus Patricia Klokgieters, een van de initiatiefnemers. Maar het is wel de bedoeling dat de roze club zich buiten de duels profileert. 

Zo zijn er plannen om busreizen te organiseren naar uitwedstrijden en mee te doen aan Roze Zaterdag, die dit jaar in Eindhoven wordt gehouden. Er zijn vijftig leden nodig om tot een definitieve oprichting te komen, maar Klokgieters ziet het niet somber in: ‘ Er zijn er genoeg. En allemaal met een rood-wit hart met een roze randje.’ PSV is hiermee na ADO de tweede profclub met een roze fanclub. ADO kent de Roze reigers, die vorig jaar werd opgericht. Over de grens, bijvoor beeld in Duitsland, zijn veel meer profclubs met roze supportersgroepen.

Lees ook:Presentatie boek over homogeschiedenis Eindhoven in Pand 54
Lees ook:Roze Zaterdag eindelijk in Eindhoven?
Lees ook:Roze Zaterdag 2014 in Eindhoven
Lees ook:Homosportclub Kouros Eindhoven bestaat 25 jaar
Lees ook:COC Eindhoven blij met verbod op islamitische conferentie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>