Zweeds homokoppel drie maal in eigen woonplaats aangevallen

Agressie tegenover homo’s komt niet alleen in Nederlandse Vinex-wijken voor. In de Zweedse stad Kinna is een homokoppel in korte tijd tot driemaal toe slachtoffer geworden van anoniem antihomo-geweld. Afgelopen donderdagochtend werd de achterruit van hun auto ingeslagen. Dat was volgens het tweetal de derde keer in een paar weken tijd.

Een andere keer waren er woorden als ‘homo’ aan de zijkant van de auto gekrast en bij een derde incident werd een van beide mannen aangevallen toen hij zijn hond uitliet. De politie wist de verdachte niet te achterhalen. Het tweetal begrijpt niet wie hen iets aan wil doen en wil weg uit het stadje waar ze wonen. Buurtbewoners willen het er bij laten zitten en bereiden een demonstratie tegen hate-crime op het stadsplein voor.

Lees ook:Homo-zoen in taxi taboe
Lees ook:Man houdt blijvend letsel over na anti-homogeweld
Lees ook:Alweer zware mishandeling op homo-ontmoetingsplek Vondelpark
Lees ook:Tilburgse homo-mishandelaar meldt zich bij politie
Lees ook:Drie mannen naar ziekenhuis na drugsgerelateerd incident in homosauna Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>