Amersfoort koopt huis weggepeste homo

De gemeente Amersfoort koopt het huis van de man, die vanwege zijn homoseksualiteit door buurtbewoners werd weggepest. Door zijn huis te kopen, wil de gemeente hem de gelegenheid geven ergens anders opnieuw te beginnen. Sinds de zomer zit de 27-jarige Amersfoorter in een tijdelijk onderkomen in Amsterdam. Hij ontvluchtte de wijk Liendert na een reeks scheldpartijen, pesterijen en bedreigingen van buurtgenoten.

Hij durfde niet meer terug te keren naar Liendert; daarom zocht de gemeente met hem naar een oplossing. Afgelopen zondag hielden buurtbewoners een drukbezochte roze picknick om de man te steunen: de buurt wordt niet alleen door homohaters bewoond. ‘Amersfoort heeft duidelijk gemaakt dat we dit niet accepteren’, zei burgemeester Bolsius. De politie is nog bezig de daders op te sporen.

Lees ook:Roze picknick protest in Amersfoort voor weggepeste homo
Lees ook:Jongeren achtervolgen weggepeste homo met treiterijen
Lees ook:Buurtpicknick voor weggepest homopaar
Lees ook:Villa Lila Nijmegen wordt verkocht
Lees ook:Lesbisch kopel verhuist na burenruzie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>